Folie of verf?

Het is niet altijd duidelijk voor iedereen wanneer het nu beter is om verf te gebruiken of folie. Dat komt door de vele projecten die al zijn gedaan waarbij verschillende resultaten zijn behaald. Al deze projecten zijn vaak terug te vinden op het internet waardoor er weer nieuwe mensen zijn om projecten uit te testen. Wij, van Signfield, krijgen dan ook vaak de vraag wat het beste is. Folie of verf?

Ondergronden

Al heel lang geleden is verf uitgevonden en dit werd bijvoorbeeld toegepast op steen en hout. Deze soorten (muurverf, hoogglans, zijdeglans, etc.) zijn al zo ver ontwikkeld dat het doorgaans het beste is om voor die ondergronden verf te gebruiken. Lukt dat niet zelf  dan is er vaak een schilder in de buurt die u verder kan helpen. Maar dan zijn er nog veel andere ondergronden die over blijven. Zoals kunststof, metalen zoals aluminium, trespa of andere gevelbeplatingen, mdf met een fineerlaag. Voor al deze ondergronden geldt dat er folie gebruikt kan worden met uitzondering van trespa. Er zijn zelfs folies die speciaal zijn ontwikkeld voor bepaalde ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan facade film voor kunststof en aluminium kozijnen, raamfolie voor ramen, wrap folie voor auto’s of interieurfolie voor keukens.

Voor al deze ondergronden geldt dat er folie gebruikt kan worden met uitzondering van trespa.

Trespa is een bijzondere ondergrond tussen alle anderen. Er is enige ervaring met het beplakken van trespa ondergronden, maar de lange termijn effecten zijn nog niet duidelijk. Dit betekent dat er een grote kans is dat u geen garantie krijgt op de werkzaamheden.

Afraders

Zoals al eerder beschreven zijn er projecten geweest die mensen zelf hebben geprobeerd met en zonder succes. Ondanks alle tips bent u natuurlijk vrij om alles te proberen, maar we raden sommige projecten af. Zoals het wrappen van tegels in de badkamer. Dit is verschillende keren geprobeerd, maar raden we af vanwege de locatie en het werk dat er in zit. Zo heb je ook nog mensen die houten deuren hebben behandeld met grondverf waarna ze folie hebben geplakt op de deuren. De folie zal blijven zitten, maar niemand kan zeggen hoe lang. Deuren worden beplakt zonder verf of grondverf en het beste is op een fineerlaag.

Samenvatting folie of verf

Kort samengevat komt het op het volgende neer. Voor hout en steen gebruik je verf. Bij kunststof, fineer, glas en aluminium gebruik je folie. Voor alle andere ondergronden is het handig om een specialist te vragen naar zijn of haar mening. Kijk op https://www.sign-field.nl/vijf-voordelen-van-facade-film/ voor meer informatie over folie voor kunststof en aluminium kozijnen. U kunt altijd mailen naar https://www.sign-field.nl/contact/ als nog vragen heeft. We helpen u graag verder!