Kozijnen wrappen

Kunststof en aluminium kozijnen worden vaak verkocht/gekocht met het idee dat het onderhoudsvrij is. Een betere term echter is onderhoudsarm. Er zijn een aantal dingen die moeten gebeuren om kozijnen te onderhouden waaronder natuurlijk schoonmaken, maar ook kozijnen wrappen hoort bij het onderhoud. Dit gebeurt bij zowel particulieren als zakelijke klanten dus als u op zoek bent naar een bedrijf om uw kozijnen te wrappen dan is er vast iemand bij u in de buurt.

Kunststof en aluminium kozijnen worden vaak verkocht/gekocht met het idee dat het onderhoudsvrij is. Een betere term echter is onderhoudsarm.

Er zijn ontzettend veel kleuren beschikbaar, maar ook veel afwerkingen. Er wordt een verschil gemaakt tussen folie met houtnerf en zonder houtnerf. Deze twee opties hebben veel opties en eigenschappen van zichzelf, maar dat kunt u hieronder lezen.

Folie met houtnerf

Voor de folie met houtnerf hoeft u vaak alleen maar naar uw eigen kozijnen te kijken aangezien dit bijzonder vaak voorkomt. De laatste tientallen jaren wordt deze folie gebruikt en is ontzettend duurzaam, kleurvast en krasvast. De folie is verkrijgbaar in tientallen kleuren van white wash tot golden oak. U kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Dat gezegd hebbende wordt er veelal gekozen voor de wat meer standaard kleuren zoals donker blauw, groen en rood en de laatste jaren eigenlijk alleen nog maar wit -en grijs tinten. Het grote voordeel van de folie met houtnerf is dat deze ongeveer 15 jaar meegaat. We hebben bij Signfield zelfs gezien dat sommige kozijnen pas na 25 jaar opnieuw gewrapt hoefden te worden. Een ander groot voordeel is dat als u ervoor kiest om de kleur te veranderen van uw kozijn, het kozijn niet verwijderd hoeft te worden. De folie wordt verwijderd zonder dat het kozijn wordt aangetast waarna we de kozijnen wrappen. Een enorm voordeel natuurlijk als u niet zit te wachten op alle rotzooi die bij een normale verbouwing komt.

kozijnen en gevel wrappen

Folie zonder houtnerf

Folie zonder houtnerf bestaat wat minder lang, maar is toch alweer 25 jaar oud. Dat terwijl de meeste personen het pas een paar jaar kennen of misschien pas sinds kort. Een van de voordelen van folie zonder houtnerf is dat verkrijgbaar is in glans en zijdeglans ook al kiest bijna iedereen voor zijdeglans. Bij deze folie zonder houtnerf kun je alle kleuren van de regenboog kiezen. Er zijn een aantal kleuren standaard op voorraad, maar in principe zijn alle kleuren beschikbaar. De meeste bedrijven garanderen 10 jaar kleurbehoud bij het gebruik van deze folie en dat is alweer een stuk meer dan de gemiddelde verf of lak. De lijm is ook bijzonder sterk van deze folie. De folie is dun, maar kan tegen regen, hagel, etc. Het enige waar je op moet letten met deze folie is de krasvastheid. Omdat deze folie wat dunner is is het wat minder goed bestand tegen krassen. Bij donkere kleuren zul je dit eerder zien. Een reden waarom veel personen kiezen voor lichte kozijnen. Vaak worden alleen de openslaande kozijnen een andere kleur gewrapt.

kozijnen en gevel wrappen